У Києві пропонують підвищити тарифи на тепло: коли і на скільки можуть зрости ціни

Рейтингове агентство у Києві
Рейтингове агентство у Києві

Тарифи на постачання теплової енергії у Києві можуть бути змінені. Нові пропозиції щодо розцінок вже надіслані на розгляд та затвердження до Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Цю інформацію повідомили на сайті компанії "ТЕПЛО-СВІТ".

За новими розрахунками, тарифи планують збільшити на 200 гривень. Для населення нова ціна становитиме 2399,53 грн. за 1 Гкал з ПДВ, а для інших споживачів – 3647,90 грн. за 1 Гкал з ПДВ.

Компанія пояснила такі зміни кількома чинниками. Зокрема, вони зазначили, що тарифи потребують збільшення через зростання середньої заробітної плати, подорожчання електроенергії та підвищення цін на водопостачання та водовідведення. Представники "ТЕПЛО-СВІТ" зазначили, що діючий тариф покриває лише 72% витрат на постачання теплової енергії.

Проте, незалежно від запланованого збільшення, ціни на послуги для побутових споживачів не зміняться в найближчому опалювальному сезоні. Це можливо завдяки дії мораторію на підвищення тарифів. В опалювальному сезоні 2024-2025 для населення буде застосовано тариф на рівні 2021 року – 2177,30 гривень за 1 Гкал.

Для категорії "інші споживачі" на зиму буде встановлено тарифи згідно з економічно обґрунтованими пропозиціями. Остаточне рішення про нові тарифи буде ухвалено після розгляду пропозиції до КМДА.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про тарифи на газ на липень.

Читайте також