У Німеччині почали масштабно перевіряти "біженців з України": у чому причина

У Німеччині почали масштабно перевіряти

Німеччина розпочала перевірки фальшивих біженців з України

Федеральне відомство у справах міграції та біженців (BAMF) ФРН розпочало перевірку можливого отримання соціальної допомоги незаконними особами з українськими паспортами. За даними відомства, більше 5600 випадків підозрілих отримань соціальних виплат у Німеччині розглядаються. Серед них - люди зі свіжіше виданими українськими паспортами, які розмовляють лише угорською мовою та можуть мати подвійне громадянство. Наразі влада має вирішити, як діяти у цих справах.

Громадянство Німеччини

"Громадяни ЄС, зокрема громадяни Угорщини, не мають права на соціальні виплати, такі як соціальна допомога в Німеччині. Українці з російсько-українським конфліктом отримують тимчасовий захист та пільги", - зазначається у звіті.

Федеральні землі Баден-Вюртемберг та Баварія - лідери за кількістю підозрілих

Зокрема, у Баден-Вюртембергу помітили, що багато людей, про яких йдеться, отримали паспорти в українському місті Берегово, розташованому в неподалік від кордону з Угорщиною. За даними ЗМІ, Баварія та Баден-Вюртемберг мають найбільшу кількість підозрілих випадків - 2846 та 1980 відповідно. Тепер державні органи повинні прийняти відповідні рішення щодо цих справ.

Зміна назви столиці України в Німеччині

Нагадуємо, що раніше в Україні повідомлялося про зміну написання столиці в німецькому варіанті.

Читайте також: