У ПФУ розповіли, як розрахувати обов'язковий відсоток платежу при призначенні субсидії

У ПФУ розповіли, як розрахувати обов'язковий відсоток платежу при призначенні субсидії

Як обчислити обов'язковий процент платежу при призначенні субсидії на комунальні послуги?

Головне управління ПФУ у Донецькій області пояснило, як визначити обов'язковий процент платежу при призначенні субсидії на комунальні послуги. Цю інформацію передає "Хвиля".

Житлова субсидія призначається домогосподарствам за різницею між розміром плати за житлово-комунальні послуги всередині соціальних норм і нормативів та розміром обов'язкового платежу. Величина обов'язкового платежу залежить від обов'язкового відсотка платежу, який визначається індивідуально для кожної сім'ї.

Процент обов'язкового платежу розраховується за спеціальною формулою, встановленою урядом України. Для визначення цього платежу необхідно обчислити середньомісячний сукупний дохід домогосподарства, поділити його на кількість членів сім'ї, розділити отриманий результат на розмір прожиткового мінімуму на одну особу, і помножити на 15%.

Якщо вам потрібна детальна інструкція щодо подання документів для отримання субсидії або пільги, можете ознайомитися з інструкцією на офіційному сайті ПФУ або переглянути відеоінструкцію.

Варто зазначити, що українці мають можливість отримати гроші на оплату комунальних послуг через субсидію.

Читайте також: