У Раді розповіли, як українцям за кордоном стати на військовий облік

У Раді розповіли, як українцям за кордоном стати на військовий облік

У Раді пояснили, як за кордоном українцям стати на військовий облік

За словами народного депутата Федіра Вениславського, українці, які проживають за кордоном, можуть стати на військовий облік через дипломатичну установу.

"У постанові уряду передбачено, що це можна зробити або особисто, з'явившись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, або через дипломатичну установу, написавши заяву довільно формі, надавши копію першої сторінки паспорта. А вже далі дипломатична установа України може подати (документи) до відповідних територіальних центрів", – зазначив Веніславський.

Крім того, він відзначив, що Міністерство закордонних справ повинно навчити своїх спеціалістів виконувати вимоги нового закону про мобілізацію.

"Ми це питання тримаємо на контролі. Проблеми, звісно, ​​є, але сказати, що взагалі неможливо встати на військовий облік за кордоном, це абсолютно неправда", - зауважив він.

Згідно з ухвалою Кабміну, українські чоловіки, які були офіційно зняті з військового обліку через виїзд за кордон тривалістю більше трьох місяців, мають стати на військовий облік до 16 червня.

Нагадаємо, Міністерство оборони вказало на співвідношення добровольців та мобілізованих в армії.

Читайте також: