У Росії в повітрі спалахнув пасажирський літак (відео)

У Росії пасажирський Boeing 737 авіакомпанії S7 загорівся у повітрі та здійснив екстрену посадку в Новосибірську через проблеми з двигунами. Російські ЗМІ повідомляють про цей інцидент.

Літак відлетів вчасно, але під час набору висоти із двох двигунів почали полетіти іскри та полум'я. Екіпаж зателефонував до диспетчера та зміг успішно приземлити літак, щоб погасити загоряння.

Негайно після цього літак приземлився. На його борту знаходилося 176 пасажирів, які вдалося евакуювати без жертв чи постраждалих.

Повідомляється, що причиною займання міг бути нестабільний роботи одного з двигунів.

Раніше також в Росії стався подібний інцидент – під час зльоту літака авіакомпанії "Аеростар" у місті Улан-Удэ загорівся його вантажний літак моделі Ту-204. У цьому випадку займання почалося кілька хвилин після зльоту, коли загорівся лівий двигун.

Крім того, нещодавно літак авіакомпанії "Аерофлот" Boeing-737 також здійснив аварійну посадку в Росії.

Внаслідок санкцій проти Росії, країна-агресор втратила 76 пасажирських літаків. Ці санкції були введені після початку російського вторгнення в Україну. США і ЄС заборонили постачання літаків і комплектуючих до Росії, а також зобов'язали лізингодавців повернути літаки, які вже були передані в лізинг російським компаніям. Кількість таких літаків становила до 40% російського авіапарку.