У Словаччині звинувачують попередній уряд у держзраді через надання Україні літаків МіГ-29

У Словаччині звинувачують попередній уряд у держзраді через надання Україні літаків МіГ-29

Уряд Словаччини звинуватив свого попередника у державній зраді та зловживанні службовим становищем через відправлення військової допомоги Україні.

Цю інформацію передає агентство Bloomberg за даними "Хвилі".

Міністерство оборони Словаччини заявило про відкриття кримінальної справи проти колишнього уряду, зокрема проти попереднього міністра оборони Ярослава Нада. За словами міністерства, тимчасовий кабінет не мав права приймати такі ключові рішення, через які країна залишилася без будь-якого протиповітряного захисту після відправки всіх 13 літаків МіГ-29 на потреби України.

Прем'єр-міністр Роберт Фіцо обіцяв припинити військову допомогу Києву після повернення до влади минулого року.

Попередня адміністрація, яку очолював Едуард Хегер, головний союзник Києва у протистоянні з російською агресією, не отримала вотум довіри в парламенті і перебувала у стані тимчасового управління до прийняття рішення про відправку військової авіації в Україну.

Я особисто вважаю, що Ярослав Над - зрадник, і він не повинен уникнути відповідальності

За словами заступника міністра оборони Ігора Меліхера, Ярослав Над вважав постачання літаків МіГ Україні "юридично обґрунтованим", оскільки це рішення базувалося на юридичному аналізі і отримало згоду уряду. Його прихильники стверджують, що кримінальне звинувачення є частиною гібридної війни, яка виходить із Росії.

Нагадаємо, що субсидії на житло в Словаччині залишатимуться доступними для українських біженців до 1 липня 2024 року.

Читайте також: