У Швейцарії посилили правила надання тимчасового захисту для українців

Правила надання тимчасового захисту для українців
Правила надання тимчасового захисту для українців

Швейцарія хоче змінити правила тимчасового захисту для українців

Сенат Швейцарії хоче змінити правила тимчасового захисту для українців, повідомляє Neue Zürcher Zeitung. Згідно з цими правилами, тимчасовий захист буде надаватися лише українцям з територій, що знаходяться під тимчасовим контролем Росії або де продовжуються активні бойові дії.

Пропозицію щодо змін внесла віце-голова швейцарської Ради кантонів Естер Фредлі. Вона заявила, що солідарність має свої межі, і громади не знають, де розміщувати біженців.

«Солідарність у Швейцарії має свої межі. У моїй країні громади більше не знають, де вони можуть розмістити біженців», – сказала Естер Фредлі.

Проте це рішення ще повинна затвердити нижня палата парламенту. Якщо поправку схвалять, то біженці з територій, що знаходяться під контролем України або де не ведуться бойові дії, втратять статус «S». Крім того, Швейцарія не буде надавати захисту людям, які проживають в Україні, але не мають громадянства України.

Українці у Швеції / Фото: unsplash.com

Наразі статус захисту «S» в Швейцарії застосовується до біженців з України з березня 2022 року. Цей статус дозволяє українцям не проходити процедуру отримання притулку та отримувати житло, фінансову підтримку та медичну допомогу.

Раніше ми писали, як отримати посвідку на проживання та громадянство у Швеції у 2024 році.

Читайте також