У Yasno дали кілька порад, як економити на платежах за світло з кондиціонером

Поради з економії на платежах
Поради з економії на платежах

У зв'язку з тим, що літня спека в Україні досягає +30 градусів, а іноді й +40 градусів у деяких регіонах, багато людей використовують кондиціонери для охолодження приміщень.

За словами експертів Yasno, важливо раціонально використовувати кондиціонери, оскільки вони є дуже енерговитратними. Експерти рекомендують увімкнути кондиціонери лише за необхідності та використовувати їх лише в кімнатах, де перебуваєте. Вони також нагадують про необхідність закривати вікна та двері під час роботи кондиціонера та не загороджувати його сторонніми предметами. Оптимальна температура для кондиціонера - 22-24 градуси.

Немає потреби використовувати кондиціонер? Експерти рекомендують встановити на вікна спеціальну плівку або жалюзі, регулярно волого прибирати, вимикати нагріваючі пристрої та зволожувати повітря. Якщо хочете зекономити електроенергію, ви можете скористатися звичайним вентилятором, поставивши перед ним пляшку з крижаною водою або шматок льоду.

У зв'язку зі значним зростанням тарифів на електроенергію, економне використання енергії дозволить не тільки вам заощадити кошти на оплату за світло, але й допоможе країні в уникненні дефіциту електроенергії.

Відзначимо, що раніше уряд заборонив посадовим особам використовувати кондиціонери.

Читайте також