Ухилянт попросив пом’якшити покарання, бо допомагає ЗСУ: що вирішив суд

У Житомирській області чоловіка, який відмовився від мобілізації через втрату двоюрідних братів, засудили до позбавлення волі. Про це повідомляється у вироку Червоноармійського районного суду.

Згідно з вироком суду, чоловік з Житомирщини був визнаний придатним до служби в армії в березні 2022 року. Проте, у червні 2023 року він ухилився від призову, отримавши повістку.

На суді чоловік визнав свою провину та розкаявся. Він заявив, що його двоюрідний брат-військовий загинув напередодні, коли він повинен був явитися до військкомату. Також, раніше помер ще один його брат. Чоловік також зазначив, що має проблеми з боргами та був у виклику аварії. Він також наголосив, що надає допомогу ЗСУ, ремонтуючи військову техніку, та прохав не позбавляти його волі.

«Крім того, він скоїв ДТП та має багато боргів, які йому необхідно терміново віддавати. Просив врахувати, що він надає посильну допомогу ЗСУ – допомагає ремонтувати військову техніку та не позбавляти його волі», – заявив підозрюваний.

Суд визнав чоловіка винним згідно зі статтею 336 Кримінального кодексу України та засудив його до 2 років позбавлення волі.

Інші випадки ухилення від мобілізації в Україні

Раніше в Україні також були засуджені інші особи за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Наприклад, уродженець Приморського району Запорізької області, який був переселенцем, отримав тривалий термін позбавлення волі за ухилення від призову. Також, переселенець з Харкова був засуджений до тривалого позбавлення волі за аналогічне порушення під час воєнного стану. Навіть віра у Бога не вплинула на їх вирок.

Крім цього, працівник Хотинської міської ради Чернівецької області отримав позбавлення волі за ухилення від мобілізації. Окрім цього, лікар виявив у цього чоловіка відсутність понад 10 зубів, але це не було відповідним виправданням для ухилення від військової служби, згідно з вироком Вищої лікарської комісії.

Подібні новини

Також, в Україні були випадки засудження учасників бойових дій та раніше судимих осіб за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

У розпорядженні нижче наведені посилання на інші статті, що цікаві з даної теми.

  • Учасник бойових дій став ухилянтом. Суд відправив військовозобов'язаного в тюрму
  • Раніше судимий «Свідок Єгови» став ухилянтом. Суд знову відправив його за ґрати
  • Суд помилував ухилянта, який відкупився донатом для ЗСУ
  • Суд виправдав жителя Закарпаття, бо військкомат допустив помилку у документі