Українцям до Дня Незалежності виплатять від 450 до 3100 гривень: хто та як може отримати

Українцям до Дня Незалежності виплатять від 450 до 3100 гривень: хто та як може отримати

Деякі українці зможуть отримати грошову виплату до 3100 гривень. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

Згідно з повідомленням, в 2024 році до Дня Незалежності кілька категорій українців зможуть отримати разову допомогу від 450 до 3100 гривень.

Подання заяв на грошову виплату триватиме до 1 серпня, а термін подання заяв можна продовжити до 1 жовтня 2024 року.

Пенсіонери, які мають право на цю виплату, отримають гроші у серпні разом із пенсією, без додаткового звернення в Пенсійний фонд України.

Ветерани війни та учасники бойових дій, які не є пенсіонерами, можуть подати заявку на отримання коштів через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для отримання допомоги особам, які не є пенсіонерами та не проходять службу або не працюють, потрібно подати заяву до Пенсійного фонду України за місцем проживання.

Розміри грошової виплати до Дня Незалежності України залежать від категорії громадян:

  • Особам з інвалідністю від загального захворювання, війни, трудового каліцтва та інших причин буде виплачено 3100 гривень (I група), 2900 гривень (II група) або 2700 гривень (III група).
  • Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім ув'язненим будуть виплачено 1000 гривень.
  • Особам з особливими заслугами перед Батьківщиною буде виплачено 3100 гривень.
  • Членам сімей загиблих ветеранів війни, загиблих захисників та захисниць України та деяким іншим категоріям громадян буде виплачено 650 гривень.
  • Учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто та особам, які насильно вивезені на примусові роботи, будуть виплачено 450 гривень.

До цього ми повідомляли про можливу надбавку до пенсії для деяких українців, але за певних умов.

Читайте також: