Укрзалізниця просить уряд забронювати критичних працівників

Укрзалізниця просить уряд забронювати критичних працівників

Укрзалізниця просять уряд дозволити бронювати працівників

Укрзалізниця звернулася до уряду з проханням дозволити бронювати всіх необхідних для перевезення працівників, оскільки зараз вже є нестача кадрів. Компанія просить уряд застосувати ті самі правила, що і для інших важливих підприємств, наприклад енергетичних. Про це повідомили у пресслужбі Укрзалізниці.

Недостача фахівців у критично важливих посадах

У результаті війни Укрзалізниця почала відчувати брак працівників, які критично необхідні для організації перевезень та забезпечення електрикою територіальних громад. Зокрема, близько 80% співробітників, без яких залізниця не може функціонувати та забезпечувати безпеку руху, такі як колійники, машиністи, енергетики, обхідники вагонів і т.д., не зайняті. Укрзалізниця вже відчула дефіцит кадрів навіть з урахуванням правил бронювання військовозобов'язаних працівників до квітня 2024 року, що були встановлені Генеральним штабом Збройних Сил.

Причини нестачі фахівців

Така ситуація виникла через окупацію територій разом з працівниками, примусову міграцію та специфіку професій. Загалом, понад 12 тисяч співробітників було мобілізовано під час війни, але лише 1500 з них повернулися до цивільного життя. Ще близько 10% залізничників наразі перебувають у Збройних Силах України.

Важливість збереження кадрів

Для Укрзалізниці важливо зберегти наявних співробітників. Компанія є монополістом на ринку залізничних перевезень, які є основними шляхами транспортування пасажирів і вантажів. Крім того, УЗ займається евакуацією цивільного населення та поранених військових. Компанія є одним з найбільших операторів системи розподілу електроенергії, що робить стабільну роботу Укрзалізниці критично важливою для осінньо-зимового періоду.

Укрзалізниця активно співпрацює з урядом, щоб врахувати потребу у бронюванні працівників, що критично необхідні для функціонування залізниці в умовах війни. В компанії сподіваються, що для Укрзалізниці будуть запроваджені правила бронювання аналогічні до тих, що вже діють для підприємств паливно-енергетичного комплексу та оборонної промисловості.

Читайте також: