Вибухи в Україні, атака на пороховий завод і конструкторське бюро в РФ: головне за ніч

У Підмосков'ї неподалік заводу-виробника "Кинджалів" сталися вибухи. На Котовському пороховому заводі в Тамбові у Росії спалахнула потужна пожежа. Про це повідомляють ЗМІ. Увечері 10 листопада в Одеській області також лунали вибухи, повідомляє телеграм-канал "Думська". Раніше у Повітряних силах ЗСУ попереджали про можливість атаки ворожих безпілотників "Шахед" в Одеській області. Поки що немає офіційної інформації про причини та наслідки цих вибухів.

Увечері 10 листопада працювала протиповітряна оборона на околицях Києва та на Харківщині. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко та глава Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомили про це. Протиповітряна оборона активувалась через можливу атаку безпілотників "Шахед". Глава Харківської ОВА також закликав мешканців перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги.

Країна Європейського Союзу критично ставиться до ідеї надання Україні 20 мільярдів євро на військові потреби протягом чотирьох років. Пропозиція викликала критику з боку Німеччини через її фінансовий об'єм. Високопоставлений дипломат ЄС зазначив, що можна внести покращення до цієї ідеї.

У російській Коломні ввечері 10 листопада сталися вибухи біля заводу-виробника "Кинджалів". Звуки вибуху почули неподалік Конструкторського бюро машинобудування, де виробляють ці ракети. Російські пабліки повідомляють, що там збили безпілотник, який впав на дах підприємства. Міноборони РФ повідомляє, що збиті два українські БПЛА над територією Смоленської та Московської областей. У Росії також сталася потужна пожежа на Котовському пороховому заводі в Тамбові. Рятувальникам вдалось загасити її за півтори години.

Державний секретар США Ентоні Блінкен висловив критику військових дій Ізраїлю проти бойовиків ХАМАС, зауваживши про необхідність захисту цивільних осіб. З посадовими особами уряду США тиснуть на Ізраїль у зв'язку з проведенням військової операції в Секторі Газа та закликають зробити більше для захисту мирних мешканців та надання їм гуманітарної допомоги.