Викрито низку схем ухилення від мобілізації, до якої причетні ТЦК

Викрито низку схем ухилення від мобілізації, до якої причетні ТЦК

Поліцейські розкрили схеми ухилення від мобілізації на Львівщині, Буковині, Житомирщині та Одещині. Департамент стратегічних розслідувань повідомив, що причетні до організації цих схем є працівники ТЦК та ВЛК. За винагороду до 5 тисяч доларів організатори допомагали чоловікам, які повинні були бути призвані, ухилитися від військової служби.

У Житомирській області було розкрито працівника ТЦК та СК, який обіцяв за винагороду видалити відомості про особу, що перебувала в розшуку за ухилення від призову. На Буковині було заблоковано корупційну схему зарахування на навчання до фахового коледжу університету для відстрочки від мобілізації. Викладач, який був членом приймальної комісії, був затриманий під час отримання хабара.

На Львівщині був викритий лікар позаштатної ВЛК, який видавав виписки з фіктивними діагнозами захворювання за винагороду. На Одещині був затриманий військовий, який пропонував організувати непридатність до служби та виключення з військового обліку за винагороду.

Також були затримані батько та син, які провозили чоловіків поза офіційними пунктами пропуску за винагороду 3 тисячі доларів. Усім фігурантам було повідомлено про підозру.

Нагадаємо, раніше в Одесі були затримані блогери, які намагалися зірвати мобілізацію та розголошували інформацію про ТЦК до російських спецслужб.

Читайте також: