Візит Зеленського до Конгресу США: головні меседжі президента (фото)

Сьогодні, 12 грудня президент України Володимир Зеленський зустрівся з американськими сенаторами, які назвали цю зустріч дуже потужною. Зеленський заявив, що його країні потрібна військова допомога, і про це він повідомив у соцмережах.

Зеленський написав, що зустріч в Сенаті США була дружньою та відвертою. Він розповів сенаторам про безпекову і економічну ситуацію в Україні та про важливість американської підтримки. Зеленський також подякував лідерам демократичної та республіканської партій за їх підтримку.

Блок галереї

Згідно з поясненнями Чака Шумера, лідера демократичної партії в Сенаті, перемога Путіна над Україною може бути небезпечною для США. Зазначено, що Зеленський прибув до Конгресу США для кількох зустрічей.

Інформація про зустріч президентів України та США запланована на 12 грудня, о 14:00, і вона стрімиться на спільну прес-конференцію Байдена та Зеленського.

Між тим, Білий дім підтвердив, що зустріч президентів відбудеться сьогодні. У повідомленні йдеться про непохитну прихильність США до підтримки України та її захисту від російського вторгнення.

Нагадаємо, що 11 грудня Зеленський розпочав робочий візит до США. Він зосередиться на забезпеченні єдності між США, Європою та світом щодо підтримки України в боротьбі з російським терором і зміцненні міжнародного порядку на основі правил і поваги до суверенітету кожної країни.