Вода у головному каналі Венеції стала червоною

Кліматичні активісти виразно підкреслюють потребу вирішення кліматичної кризи

Кліматичні активісти з групи Extinction Rebellion вирішили привернути увагу до важливості боротьби з кліматичною кризою, зафарбувавши Гранд-канал у Венеції у зелений та червоний кольори. Цю інформацію поширило італійське агентство ANSA.

Арештовані французькі туристи, які вилили фарбу у водну артерію

Поліція заарештувала двох французьких туристів після того, як вони вилили фарбу з вапоретто - маршрутного теплоходу, який є єдиним видом громадського транспорту у Венеції.

Можлива зв'язок із Венеціанською бієнале

Поліція заявила, що ця акція може бути пов'язана із Венеціанською бієнале, що проходить у місті в даний час.

Попередні акції та платність в'їзду до міста

Це не вперше, коли члени групи Extinction Rebellion влаштовують подібні акції у Венеції. Наприкінці минулого року Гранд-канал також був зафарбований у зелений колір. Крім того, Венеція вирішила встановити плату у розмірі 5 євро на день для туристів, які відвідують місто. Цей внесок не зменшуватиметься і не буде встановленом порогу відвідуваності, за перевищення якого стягуватиметься додаткова плата за доступ до міста.

Популярність Туреччини через девальвацію валюти

Туристи знову починають масово обиравати Туреччину для шопінгу. Причиною стали девальвація турецької ліри по відношенню до іноземних валют. Ця країна знову стала дуже привабливою для шоп-туристів.