Водіїв попередили: нові правила у Польщі – вже з 17 червня, стосується й українців

Водіїв попередили: нові правила у Польщі – вже з 17 червня, стосується й українців

З 17 червня 2024 року в Польщі набудуть чинності нові правила для іноземних водіїв, які займаються пасажирськими перевезеннями. Тепер вони повинні мати польські права водія. Про це повідомляє inpoland.net.pl.

З сьогоднішнього дня всі водії, які здійснюють платні пасажирські перевезення в Польщі, повинні мати польські права водія. Це стосується також водіїв, які працюють через мобільні програми. Водії з країн, які не входять до Європейського Союзу або ЄАВТ (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Швейцарія), повинні пройти теоретичний іспит з водіння в Польщі.

Водіям-іноземцям також необхідно буде пройти теоретичний іспит з польської мови, що може стати однією з найбільших перешкод через мовний бар'єр.

Ці нові вимоги ускладнять роботу багатьох іноземних водіїв, які займаються пасажирськими перевезеннями в Польщі. Тепер вони повинні отримати польські права водія або звільнитися з роботи. Іноземні водії з-за меж ЄС та ЄАВТ також повинні будуть складати теоретичний іспит з водіння. Цей іспит обов'язковий для іноземців, які перебувають в Польщі більше 185 днів.

За даними експертів, до 30% іноземних водіїв можуть залишитись без роботи через ці нові правила. Це може призвести до зменшення доступності транспортних послуг в Польщі, підвищення вартості проїзду та збільшення часу очікування транспортного засобу.

Раніше пропонувалося надати броню від мобілізації всім працівникам однієї з галузей в Україні.

Читайте також: