Впливові демократи збираються вмовити Байдена знятися з виборів - Axios

Впливові демократи намагаються переконати Байдена відмовитись від участі у виборах
Впливові демократи намагаються переконати Байдена відмовитись від участі у виборах

Авторитетні члени Демократичної партії в обох палатах американського парламенту договорилися до наступної неділі, 14 липня 2024 року, переконати Джо Байдена відмовитися від подальшої участі у виборчих перегонах.

Про це із посиланням на опитаних парламентарів цієї неділі, 7 липня, написав портал Axios.

"Судячи з розмов репортерів Axios з десятками членів Палати представників і Сенату, стає зрозуміло, що їхні оцінки є близькими до того, щоб висловитися або підписати листи, які повідомляють Байдену, що все повинно бути скінчено. Наступного тижня ці розмови посиляться", - зазначає видання.

Як наголошується, у нижній палаті Конгресу підготовку відповідного звернення до Байдена має скоординувати лідер демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс, у верхній палаті - сенатор Марк Ворнер.

Також провідні конгресмени-демократи хочуть, аби Байдена умовив звіти з дистанції експрезидент Барак Обама.

Слід наголосити, що невдоволення імовірною поразкою Байдена, викликаною станом його здоров'я, посилається й серед основних фінансових донорів Демпартії США.

Недільний випуск Washington Post на першій сторінці цитує представника близького до верхівки американських демократів великого бізнесу, який заявив, що "на кожні 10 людей, які вважають, що він повинен піти, один вважає, що він повинен залишитися". У статті йдеться, що кілька спонсорів кампанії Байдена людей, "публічно ручаючись за Байдена, за вказівкою Білого дому та кампанії, приватно кажуть, що далі рухатись неможливо".

Джерело: Еспресо

Читайте також