З’ясовуються обставини загибелі курсанта під час стрибка з парашутом – ДБР

Трагедія на аеродромі: курсант загинув під час тренувань з парашутом

14 травня на базі одного з українських аеродромів сталася страшна подія – курсант другого курсу факультету підготовки спеціалістів Військової розвідки та Сил спеціальних операцій загинув під час тренувального стрибка з парашутом. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

За попередніми даними, під час стрибка з висоти 600 метрів стабілізаційний парашут зачепився за вертоліт, пошкодився та обмотався довкола ноги курсанта, не дозволяючи основному парашуту відкритися. Повільним обертом повітряного потоку юнака на місці події не вдалося врятувати. 19-річний хлопець загинув миттєво.

Наразі проводиться розслідування, спрямоване на встановлення причини та обставин цієї трагедії. Слідчі органи перевірятимуть, чи була належна підготовка та інструктаж курсантів під час тренувальних польотів, а також дотримання правил під час проведення навчання та стрибків з парашутом. Експертиза буде проведена з метою встановлення того, чи був правильно укладений парашут.

ДБР розглядає правопорушення щодо недбалого ставлення до військової служби, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України), що передбачає у випадку засудження ув'язнення на строк від п'яти до восьми років.

Ця трагедія не є єдиним випадком нещасних випадків під час тренувань з парашутом. Нещодавно 11 солдатів постраждали під час стрибків на навчаннях НАТО, а у 2022 році чоловік увійшов в кому після стрибка з парашутом на Львівщині.