Завжди приходила на допомогу. Згадаймо бойову медикиню Наталію Оксентюк

На фото Наталія Оксентюк, бойова медицина
На фото Наталія Оксентюк, бойова медицина

Кожного дня о 9 ранку українці пам'ятають всіх, хто втратив життя в російсько-українській війні. Сьогодні ми згадаємо Наталію Оксентюк.

24-річна Наталія Оксентюк, бойова медицина 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", загинула 8 березня 2022 року під час бойових дій на Харківщині. Про це повідомили брати на сторінці бригади у Facebook.

Наталія Оксентюк народилася 4 травня 1997 року в Андронівці на Дніпропетровщині. Вона закінчила Дніпровський базовий медичний коледж і працювала медсестрою в Покровську на Донеччині.

У 2020 році Наталія підписала контракт і почала службу в 93-й ОМБр "Холодний Яр". Вона пройшла курси бойової медицини і рятувала поранених в ООС, під Новотошківським і Старогнатівкою. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, вона була на курсах підвищення кваліфікації, але їх не завершила через обстріли навчального центру. Вона повернулась до своєї бригади і вирушила на фронт.

“Наша мала! Золота дівчина, – згадує Наталю її сестра Оксана. – Вона завжди приходила на допомогу. Коли ми були на батальйоні, вона могла приготувати їжу, щоб погодувати хлопців: то жарила пиріжки, то пекла печиво. Вона завжди турбувалася про наших братів. Вона була прекрасною дівчиною. Вона могла і врятувати, і вайпнути, якщо потрібно. Особливо, коли навчала бійців медицини. Взагалі, вона була спокійна і тиха”.

Наталія Оксентюк загинула 8 березня 2022 року в Гусарівці на Харківщині. Вона похована в рідному селі.

Молодша сержантка Наталія Андріївна Оксентюк посмертно нагороджена орденом "За мужність" третього ступеня.

Ми, в "Главкомі", приєднуємося до хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять усіх українців, які померли в боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови в скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали своє життя за свободу і незалежність держави: всіх військових, цивільних та дітей, всіх, хто помер в боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 777 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві