ЗМІ розкрили, хто влаштував нічну «бавовну» на заводах у Росії

Українська військова розвідка може мати причетність до вибухів, які сталися на заводах Росії вночі 11 листопада. Ці вибухи сталися на Котовському пороховому заводі в Тамбові і Конструкторському бюро машинобудування у місті Коломна Московської області. Цю інформацію повідомляють джерела в секторі безпеки та оборони України, з метою підтримки російських пабліків.

За даними джерел, за здійсненням цих операцій стояли бійці Головного управління розвідки Міноборони України.

Офіційний коментар з цього приводу з боку Головного управління розвідки не отримано.

За повідомленнями, ввечері 10 листопада у місті Коломна Московської області відбулися вибухи. Звуки вибухів почули біля корпорації "Конструкторське бюро машинобудування" (КБМ), де виробляють бойові ракети "Кинджали" та "Іскандери".

За даними російських пабліків, на території КБМ ймовірно було збито безпілотник, який впав на дах підприємства. У результаті вибухів пошкоджено вікна двох корпусів, а також крівлю та обшивку.

В ту ж ніч проти 11 листопада спалахнула потужна пожежа на Котовському пороховому заводі в Тамбові, Росія. Місцеві мешканці повідомили про звук вибуху перед початком пожежі.

Площа пожежі становила приблизно 300 кв. м, а рятувальникам вдалося загасити її за 1,5 години.

Міністерство оборони Російської Федерації повідомило, що збиті два українські безпілотні літальні апарати над територіями Смоленської та Московської областей.