"Зробимо Європу великою знову": гасло Угорщини для головування в Раді ЄС подібне до фрази Трампа

Гасло Угорщини в Раді ЄС
Гасло Угорщини в Раді ЄС

Гасло Угорщини на час її головування в Раді Європейського Союзу в другому півріччі 2024 року - "Зробимо Європу великою знову". Воно нагадує фразу екс-президента США Дональда Трампа - "Зробимо Америку великою знову".

Про це повідомив міністр Угорщини у справах Європи Янош Бока.

Він заявив, що Будапешт буде головувати в Раді ЄС "як чесний і лояльний посередник" та використовувати цю можливість для ініціювання дебатів і визначення напрямку важливих питань.

Як зазначив Бока, гасло відображає уявлення президента Угорщини про можливість дії Євросоюзу незалежно.

Водночас він зазначив, що ця фраза відповідає девізу попереднього угорського президентства у 2011 році - "Сильна Європа".

"Ми не маємо відчуття дежавю через гасло Трампа. Я не знаю, чи хотів Дональд Трамп колись знову зробити Європу великою", - сказав міністр.

Уряд Угорщини представив свою програму президентства в Раді Європейського Союзу, яка включатиме 7 пріоритетів, зокрема щодо конкурентоспроможності, розвитку оборонної промисловості, укладення угод про партнерство з країнами, які не належать до ЄС та стримують міграцію, "аграрна політика, орієнтована на фермерів" і політика згуртованості. Особливою метою буде розв'язання демографічних проблем, зокрема зменшення населення.

Бока також зазначив, що Угорщина прагне до "об'єктивного і надійного" розширення, у якому вона прагне зробити прогрес з усіма балканськими кандидатами. За його словами, держава спостерігає "ентузіазм щодо розширення" з боку "Східного тріо" - України, Молдови та Грузії.

Джерело: Еспресо

Читайте також