10800 гривень: українцям розповіли, як правильно подати заявку на отримання грошей від ООН: куди звертатися

Як подати заявку на отримання грошової допомоги від ООН та куди звертатися

Агентство ООН у справах біженців продовжує збір даних для надання допомоги людям, постраждалим внаслідок бойових дій. Умови реєстрації змінилися. Щоб отримати грошову допомогу від УВКБ ООН можуть внутрішньо переміщені особи, люди, постраждалі від військових дій, та ті, хто повернувся на своє постійне місце проживання.

Для отримання виплат потрібно відповідати критеріям уразливості: мати одного батька з дітьми до 18 років або з літніми людьми старше 55 років, бути одному похилому віку або мати дитину молодше 18 років, мати особливі потреби.

Сім'ї, які раніше не були зареєстровані в УВКБ ООН та не отримували фінансову допомогу від інших організацій, можуть подати заявку на грошову допомогу. Місячний дохід сім'ї має бути меншим за 5400 гривень на людину.

Для подачі заявки потрібні такі документи: паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтва про народження дітей, документ про опіку над дитиною, посвідчення або медична довідка про інвалідність або хронічне захворювання, номер банківської картки, особистий номер телефону.

Розмір допомоги становить 3600 гривень на особу, виплати розраховуються за три місяці одразу.

Заявку можна подати у пунктах збору даних благодійного фонду "Право на захист" у різних областях України.