35% українських чоловіків призовного віку готові мобілізуватися і пояснюють чому (дослідження)

35% чоловіків готові призватися до ЗСУ заради захисту країни та мсітити окупантів

Згідно з дослідженням соціологічної агенції Info Sapiens, 35% чоловіків призовного віку готові приєднатися до Збройних Сил України. Основними мотивами для долучення до армії є бажання захищати країну, свою сім'ю та помститися окупантам.

33% опитаних вважають доходи не ключовим фактором для долучення до армії

За результатами опитування, доходи не відіграють вирішальної ролі у мотивації чоловіків до вступу до війська. Половина опитаних підтвердили свою готовність служити, якщо отримають повістку.

Респонденти неоднозначно ставляться до прогнозів щодо ситуації на фронті

За результатами опитування, 36% чоловіків вважають, що ситуація на фронті покращиться, 20% вважають, що загіршиться, 21% вважають, що не зміниться, а 23% не мають чіткої позиції.

Українські чоловіки вірять у покращення ситуації завдяки допомозі міжнародних партнерів та власному виробництву зброї

Опитані чоловіки вважають, що покращення ситуації на фронті буде пов'язане зі збільшенням військової допомоги від міжнародних партнерів, розширенням виробництва зброї та боєприпасів в Україні та згуртованістю суспільства.

Недостатнє матеріальне забезпечення та можливість отримати інвалідність - основні причини, які демотивують чоловіків вступати до ЗСУ

Серед основних причин, що стримують українських чоловіків від вступу до армії, називають недостатнє матеріальне забезпечення, можливість отримати інвалідність або померти, невизначеність строків служби та ймовірність потрапити під керівництво неефективним командиром.

Дослідження також показує, що респонденти більше лякає можливість потрапити під вплив "поганого" командира, ніж ризик потрапити у полон.