45 країн розпочали розслідування щодо викрадення росіянами українських дітей – Кулеба

45 країн розпочали розслідування щодо викрадення росіянами українських дітей – Кулеба

Державичлени Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) будуть розслідувати факти депортації РФ українських дітей з окупованих територій.

45 держав ініціювали використання "Московського механізму", заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

"Ми потребуємо рішучих спільних дій, щоб зупинити цю геноцидну практику, повернути дітей назад в Україну та забезпечити притягнення винних до відповідальності", написав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Кулеба написав, що всі резолюції є дуже важливими.

"Московський механізм" ухвалили у 1991 році. Він передбачає можливість скерувати місію експертів для надання допомоги державам-учасницям у розв'язанні будь-якого питання чи проблеми, пов'язаної з людським виміром.

Російські окупанти вивезли із захоплених територій 16 207 дітей. Викрали 4 390 повних або часткових сиріт, повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

17 березеня МКС видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Читайте також: