Абетка

 Цьогоріч помер Марадона. Тому пропоную забронювати літеру М, пишу колезі наприкінці 2020-го. "Цікаво", відповідає він.

Випускаємо підсумковий номер "Країни"-2020. Традиційно в ньому має бути присутня рубрика "Абетка". І традиційно він її веде. Розпитує в нас варіанти, які можемо запропонувати.

Працює він на совість. Інакше не вміє. Жодної справи не вважає дріб'язковою такою, що можна зробити абияк. Тому детальний на редакційних літучках. Вони можуть тривати по кілька годин і викликають наприкінці втому у присутніх. Проте тільки не в нього. Бо він не втомлюється від роботи. Він радіє з того, що вона є і він може бути корисний.

Після 24 лютого 2022-го він вбачав свою користь в іншому. Змінити биття пальцями по клавіатурі на опанування військової професії. І нічого, що практичного досвіду у війську за свої тоді майже 35 років життя не мав. М мотивація. У його випадку величезна. А ще технічна кмітливість. Тому я зовсім не здивувався, що за рік він пройшов шлях від рядового солдата до молодшого лейтенанта Збройних сил України.

Узимку я читав його інтерв'ю одному з інтернет-сайтів. Захопився, бо в ньому він не просто переповідав пережите. А намагався донести до читачів витоки того, що відбулося. Де й у чому ми промахнулися. Що треба зробити тепер, аби такого більше не повторилося.

Наприкінці квітня він загинув у Бахмуті. Міг не йти в той бій. Але тоді зрадив би самого себе. Так не робив ніколи.

Його прізвище починалося на М.

Лі­теру в абетці-2023 заброньовано.