Ядерна програма: в Ірані заявили про готовність до переговорів із США

Прапори США та Ірану на столі
Прапори США та Ірану на столі

Верховний лідер Ірану заявив про можливість спілкування зі США щодо ядерної програми

Аятолла Алі Хаменеї, верховний лідер Ірану, заявив, що уряд Ірану може спілкуватися з "ворогом", маючи на увазі США і питання іранської ядерної програми. Він встановив чіткі червоні лінії для будь-яких переговорів, зауваживши, що не варто довіряти Вашингтону. "У цьому немає нічого страшного, але не покладайте на них надії", - сказав Хаменеї.

Аятолла Хаменеї також попередив кабінет президента-реформатора Масуда Пезешкіана про необхідність не довіряти "ворогові". Вона закликав до переговорів з Вашингтоном в початковому етапі, але відмовилися від них після виведення США з угоди в 2018 році.

Останніми роками переговори між Іраном і США велися за посередництва Оману та Катару, але заява Хаменеї прийшла в день візиту прем'єр-міністра Катару до Ірану.

Державний департамент США відповів на це, сказавши, що буде судити про керівництво Ірану за їхніми діями, а не за словами. Вони зазначили, що дипломатія є найкращим способом досягнення рішення щодо ядерної програми Ірану, але зараз ситуація є далекою від такої.

Читайте також