Як Україна готує аеродроми до прийому F-16: Ігнат повідомив деталі

Україна готує аеродроми для прийому винищувачів F-16

Україна виконує роботи з адаптації своїх аеродромів для прийому та експлуатації винищувачів F-16. Зокрема, проводиться підготовка злітно-посадкових смуг та стоянок для західних літаків. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Їх побудова з нуля в нинішній ситуації неможлива через постійні російські обстріли. Тому Україна зосереджує зусилля на підготовці та адаптації існуючих летовищ. За словами Ігната, це включає мінімальну підготовку злітно-посадкових смуг, щоб необхідні літаки мали можливість злітати та сідати без перешкод.

«У нас багато оперативних аеродромів, але будуть визначені ті, з яких будуть працювати F-16. Так само підготовка місць та стоянок цих літаків має відбуватися, як і зараз відбувається з радянськими літаками, які нас є на озброєнні, шляхом розосередження, маскування», - сказав Юрій Ігнат.

Також Ігнат зазначив, що українські аеродроми вже мають досвід роботи з літаками F-16 та F-15, тому щодо цього немає жодних сумнівів. Він також додав, що навчання українських пілотів на винищувачах F-16 триває і планується завершити до літа 2024 року.

Обрани пілоти для навчання на F-16

На літаках F-16 українські пілоти навчаються у небі. Речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат розповів, що для навчання на цих літаках Україна відібрала пілотів, які володіють англійською мовою і мають бойовий досвід та підготовку.