Які країни передали Україні комплекси Patriot

Які країни передали Україні комплекси Patriot

США, Німеччина та Нідерланди вже передали Україні системи протиповітряної оборони Patriot.

Вони допоможуть захиститися від крилатих ракет та дронів, повідомив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк у Telegram.

"Дякуємо нашим партнерам за суттєве підсилення протиповітряної оборони України!" додав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Patriot це система керованих ракет класу "земля-повітря", яку вперше розгорнули у 1980-х роках. Вона може вражати літаки, крилаті ракети та балістичні ракети меншої дальності. Patriot модернізується та є на озброєнні понад 10 країн, зокрема США, Ізраїлю, Німеччини, Іспанії.

19 квітня про прибуття американських зенітно-ракетних комплексів Patriot повідомив міністр оборони Олексій Резніков. За його словами, українські зенітники "освоїли їх так швидко, як тільки могли".

Напередодні Німеччина повідомила про відправлення в Україну ЗРК Patriot. У Берліні обіцяли передати Україні одну батарею системи протиповітряної оборони Patriot. Одна батарея налічує від чотирьох до восьми пускових установок, розрахованих на чотири ракети кожна.

Першими про передання Україні системи Patriot оголосили США в грудні 2022 року в межах чергового пакета військової допомоги.

Наприкінці березня українські військові завершили навчання на ЗРК Patriot у США раніше, ніж очікувалось.

Читайте також: