Арбітраж у Парижі розгляне позов Укренерго проти РФ за активи у Криму

Укренерго звертається в арбітраж проти РФ
Укренерго звертається в арбітраж проти РФ

Арбітражний трибунал у Парижі прийняв рішення, що у ньому є юрисдикція у справі НЕК "Укренерго" проти Росії за активи в Криму. Про це повідомив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Трибунал у Парижі призначений для розгляду справи Постійною палатою третейського суду. У червні відбулося слухання за позовом НЕК "Укренерго" проти Росії стосовно активів в окупованому Криму. Сьогодні вирок винесено на користь "Укренерго", те саме визнали і заслухають наші позови завтра", - сказав Кудрицький.

Вартість позову становить 527 млн євро. Позов стосується 17 високовольтних підстанцій "Укренерго" в Криму та понад 1300 км ліній електропередачі, які було захоплено Росією під час окупації.

"Наша компанія також вимагає компенсації за інші порушення Угоди між Урядами України та Російської Федерації про захист інвестицій 1998 року", - значить Кудрицький.

Це арбітражне провадження триває з листопада 2020 року. Російська сторона активно захищає свої інтереси. Арбітри витратили 11 місяців на аналіз аргументів сторін і прийняли рішення щодо юрисдикції. Далі треба визначити процесуальний календар наступних засідань, під час яких буде розглядатися справа по суті.

Читайте також