Армія РФ планує використовувати "тактику тисячі порізів" — Spiegel

Сцena бійки в армії РФ
Сцena бійки в армії РФ

Російська армія збирається атакувати українські позиції по всій лінії фронту та завдавати удари по інфраструктурі України. Російські агенти також планують провокувати розбрат серед українського населення.

Про це повідомило німецьке видання Spiegel.

За словами журналістів, багато російських командирів мають віру в "швидку перемогу". Російська армія планує використовувати тактику "тисячі порізів", тобто виконувати безліч маленьких операцій замість великих наступів.

Проте, як зазначається у матеріалі, російські військові не дуже вірять у успіх такого плану. Багато з них вважають командирів армії некомпетентними, а солдатів недостатньо підготовленими. Російські окупанти використовують тактику "м'ясних штурмів", коли безліч солдатів висилають на смерть для досягнення територіальних успіхів.

За матеріалами Spiegel, Росія зазнала найбільших втрат на фронті в останні тижні. Це призвело до серйозної нестачі кадрів у російській армії. Проте, Кремль не оголосив про нову масштабну мобілізацію перед президентськими виборами.

Журналісти також повідомляють, що Збройним силам України зараз доводиться економити артилерійські боєприпаси через відсутність допомоги від Заходу. Офіцери ЗСУ, з якими ведеться розмова, заявляють, що силам оборони не вистачає снарядів, техніки та особового складу. Проте загалом вони не вважають повний крах на фронті ймовірним, але переконані, що ситуація виявилася в тупику.

Джерело: Фокус

Читайте також