Армія РФ задіює резерви, щоб підтримувати наступальні операції на сході України – ISW

Резерви російської армії на сході України
Резерви російської армії на сході України

За інформацією Інституту вивчення війни, російська армія використовує тактичні та оперативні резерви для підтримки своїх наступальних операцій на сході України до моменту надходження допомоги від Заходу.

Аналітики вважають, що російські війська залучають такі резерви до бойових дій з метою підтримки та зростання темпів наступу.

Український військовий Костянтин Машовець повідомив, що російське командування вводить тактичні та оперативні резерви на Лиманському напрямку, біля Бахмута, а також у західній та південно-західній частині Донецької області, щоб завадити українським силам стабілізувати фронтову лінію в цих районах.

За його словами, багато з цих резервів призначені для прориву української оборони, а не для підтримки поточних російських наступальних операцій.

Фахівці констатують, що російські війська раніше намагалися досягти незначних тактичних успіхів в Україні і введення тактичних та оперативних резервів само по собі не змінить російські перспективи.

Важливою є підтримка України з боку Заходу, і затримки цієї допомоги збільшать ризик успіхів Росії.

Також відзначається, що недостаток засобів українських захисників, зумовлений затримкою західної допомоги, може зробити лінію фронту вразливішою.

Експерти акцентують на тому, що добре забезпечені українські сили можуть завадити російській армії та стабілізувати фронтову лінію.

Аналітики передбачають, що весняні умови та рельєф місцевості обмежать можливості російських військ досягти успіхів.

Джерело: Українська правда

Читайте також