Атакували 22 райони зосередження ворога: Генштаб повідомив новини з фронту

На сході та півдні України оперативна обстановка залишається складною.

Протягом доби відбулось 86 бойових зіткнень. Ворог завдав один ракетний та 31 авіаційний ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по одному зенітно-ракетному комплексу противника.

Ракетні війська завдали ураження по району зосередження особового складу, трьох артилерійських засобах та двох радіолокаційних станціях противника.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Був авіаудар у районі населеного пункту Веселе Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Сили оборони відбили дві атаки біля Синьківки Харківської області. Там ворог безуспішно намагався покращити своє тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Українські війська відбили 12 атак ворога поблизу Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 18 атак у районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Григорівки, Верхньокам'янського Донецької області. Там росіяни за підтримки авіації, намагалися прорвати оборону наших військ. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили шість атак противника у районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару поблизу Богданівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем було понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 16 атак ворога у районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 атак у районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. Там ворог за підтримки авіації безуспішно намагався покращити тактичне положення. Росіяни завдали авіаційного удару у районі населеного пункту Олександропіль Донецької області. З артилерії та мінометів окупанти обстріляли понад 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Там противник за підтримки авіації 11 разів безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Шість населених пунктів були під обстрілами.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Авіаудар був у районі населеного пункту Водяного Донецької області. Ворог обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Наші захисники відбили дві атаки західніше Вербового та Роботиного Запорізької області. Там ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення. Був авіаудар у районі Новодарівки. Близько 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Херсонський напрямок

Росіяни обстріляли населені пункти у Херсонській та Миколаївській областях.

"Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив один безуспішний штурм позицій наших військ", - йдеться у повідомленні.

14 січня заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін повідомив, що українські військові завдали удару по російських літаках А-50 та ІЛ-22, які перебували над акваторією Азовського моря.

Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про знищення Повітряними силами ЗСУ російських літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і повітряного пункту управління Іл-22.