Авдіївка у напівоточенні: ЗСУ повідомили про ситуацію в місті

Російські окупанти активно атакують українські військові на Авдіївському напрямку, намагаючись перекрити шляхи забезпечення українських сил в напівоточеному місті. За даними командувача оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександра Тарнавського, протягом останньої доби ворог здійснив 17 авіаударів і 599 артилерійських обстрілів, а також провів 57 спроб штурмування позицій ЗСУ.

«Задум російських агресорів зрозумілий: вони передусім хочуть встановити контроль над логістичними шляхами забезпечення наших підрозділів на північному фланзі. Однак ми даємо адекватну відповідь на дії противника», – написав він.

За словами Тарнавського, українські війська постійно зміцнюють свої оборонні рубежі та обстежують нові позиції залученням свіжих сил. Тому постачання Авдіївки все ще продовжується.

Командувач також зазначив, що протягом минулої доби ворог втратив 361 солдата, 13 одиниць техніки, 2 склади боєприпасів і 145 БпЛА різних систем.

Раніше газета The Washington Post зазначила, що найбільша проблема Збройних сил України полягає в нестачі піхоти, що призводить до виснаження і падіння бойового духу військових на передовій.

За оцінками аналітиків ISW, недостатнє постачання боєприпасів може змусити українських захисників приймати складні рішення щодо пріоритету певних ділянок фронту.

Нагадаємо, що триває 717-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом останньої доби відбулося 111 зіткнень з ворогом.