Авіація ЗСУ вдарила по 10 базах окупантів – Генштаб

За добу війни Росії проти України було 60 бойових зіткнень, і це вже 764-та доба війни. Ворог завдав 11 ракетних та 77 авіаційних ударів, а також здійснив 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Уночі російські окупанти атакували Україну за допомогою БпЛА типу "Shahed".

Населені пункти Ветеринарне, Харків, Синьківка, Кругляківка, Борова, Новоєгорівка, Іванівка, Кислівка Харківської області; Ямполівка, Новий, Дружба, Іванівське, Бердичі, Новобахмутівка, Очеретине, Семенівка, Цукурине, Новомихайлівка, Олександропіль, Катеринівка, Єлизаветівка, Велика Новосілка, Старомайорське Донецької області постраждали від авіаційних ударів. Артилерійський вогонь був направлений на понад 100 населених пунктів в різних областях країни.

Оперативна обстановка на різних напрямках відноситься по-різному. На Волинському та Поліському напрямках немає суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає свою військову присутність і проводить диверсійні дії для перешкоджання перекиданню наших військ. На Куп'янському напрямку ворог не наступав. На Лиманському напрямку було відбито п'ять атак противника, а на Бахмутському - чотири. На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 14 атак, а на Новопавлівському - 27. Оріхівський напрямок був атакований чотири рази, а Херсонський - безуспішно.

Силами оборони були завдані удари по районах зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки. Застосували ракетні війська ракетні удари по районах зосередження ворожих сил. У результаті було пошкоджено засоби протиповітряної оборони, станцію РЕБ, пункти управління БпЛА та інші важливі об'єкти.