Австрія продовжить підтримувати Україну - канцлер

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер повідомив, що країна продовжуватиме підтримувати Україну в рамках свого нейтралітету.

Він зробив таке заявлення під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас у Відні.

"Темою нашої зустрічі були різні загрози, з якими ми стикаємося як ЄС, і що вони для нас означають. З австрійської точки зору, зрозуміло, що ми однозначно засуджуємо російську агресивну війну проти України, що ми повністю солідарні з Євросоюзом і що ми використовуємо наш нейтралітет конструктивно в прямому сенсі цього слова, щоб разом продемонструвати, що війна і захоплення землі арміями ніколи більше не повинні бути політичним інструментом. І саме тому ми надаємо Україні нашу повну підтримку", - наголосив Негаммер.

Він також зазначив, що Австрія була "повністю солідарною в усіх наших зусиллях, коли йшлося про запровадження санкцій проти РФ та підтримку України".

Національно, Австрія фокусується на наданні гуманітарної допомоги Україні, а на європейському рівні сприяє можливостям підтримки України, включаючи військове озброєння. Проте відзначається, що гроші, виділені Австрією, використовуються на захисне обладнання, а не на закупівлю летальної зброї від Євросоюзу.

Джерело: Укрінформ