Автомобільні експерти назвали помилку водіїв, яка призводить до збільшення витрат палива на 25%

Експерти стверджують, що водії бензинових і дизельних автомобілів можуть знизити свої витрати на паливо на 25% за допомогою одного важелю.

Представник Quotezone, Грег Вілсон, визнає, що стиль водіння має великий вплив на споживання бензину та дизельного палива. Зі збільшенням обертів двигуна зростає його споживання палива, тому скорочення цих обертів є важливим кроком для економії грошей. Про це повідомляє Daily Express.

Тому, швидке перемикання на вищі передачі може значно зменшити витрату палива.

Експерт стверджує, що при переході на максимальну можливу передачу обороти двигуна залишаються низькими, що забезпечує економію палива. Наприклад, при швидкості 40 миль на годину автомобіль буде витрачати на 25% більше палива на третій передачі в порівнянні з п'ятою. У нормальних умовах рекомендується змінювати передачі, коли оберти двигуна знаходяться в межах 1500-2000 об/хв.

Пол Мейнард, менеджер з технічного навчання в ATS Euromaster, також радить автомобілістам слідкувати за обертами, якщо вони хочуть економити паливо.

Він пояснює, що стиль водіння впливає на споживання палива. Чим швидше ви прискорюєтесь, тим більше палива ви витрачаєте. Оптимальним рішенням є тримати оберти двигуна нижче 3000 об/хв. Завжди використовуйте найвищу передачу, не навантажуючи двигун, і перемикайте передачі набагато раніше, ніж здається природним. Намагайтеся не швидко натискати на педаль акселератора, оскільки це призводить до більшого прискорення і споживання палива.

Експерти Vanarama додають, що кожного разу, коли ви натискате на гальма, енергія, за яку ви заплатили паливом, витрачається у вигляді тепла, яке виділяється гальмівними колодками та дисками.

Вони радять уникати ненужного обертання двигуна при прискоренні, а замість цього плавно перемикати передачі, підтримуючи швидкість двигуна на розумному рівні. Оптимальним рішенням є не перевантажувати двигун за допомогою вищих передач.

Експерт Роджер Гріггс з Kwik Fit поділився своїми кращими порадами щодо боротьби з обмерзанням вікон, лобового та заднього скла автомобіля, які полегшують зимовий період для водіїв.

Він попереджає від поливання вікон водою, оскільки різниця температур може призвести до тріщин у склі і дорогих ремонтних робіт.