Бахмут стратегічно важливий для РФ: чи вдастся окупантам його захопити

Бахмут на Донеччині стратегічно важливий для російської армії, адже там є перетин доріг та висоти за містом, важливі для окупантів.

Це місто на Донбасі дуже важлива точка, яку треба втримати, вважає колишній начальник поліції Києва, ексзаступник голови Київської міської державної адміністрації, який нині воює у Національній гвардії, Андрій Крищенко, передає "Цензор.НЕТ".

"Там перетин доріг, висоти за Бахмутом, які для них важливі. Якщо росіяни захоплять Бахмут, там північніше є Соледар, Сіверськ, які, на мій погляд, нашим військам тоді, можливо, доведеться залишати", сказав він.

Крищенко підкреслив, що не має повної інформації та не є стратегом.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Дивлячись на карту, ми бачимо, що ворог намагається зайти в Бахмут із різних боків. Перший строк на захоплення Бахмута давали їм до 9 травня, тепер до 1 січня. Але я думаю, це їм не вдасться і до 1 лютого. Наскільки я розумію настрій бійців, спротив досить серйозний, вибудована оборона, завдаються ураження", додав військовий.

В американському Інституті вивчення війни раніше повідомили, що російськi війська сповільнили наступ у районі Бахмута на Донеччині. Окупанти, ймовiрно, ініціюватимуть тактичну або оперативну паузу.

Українські захисники відбили атаки окупантів на Донбасі. Зокрема, у Луганській області в районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Площанка, Невське і Червонопопівка. На Донеччині біля Веселого, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Підгороднього, Бахмута, Курдюмівки, Майорська, Водяного, Красногорівки і Мар'їнки.