Байден розкрив деталі нового мирного плану між Ізраїлем та ХАМАС

Уряди США та їх союзників готують новий план для встановлення миру між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС. Цей план передбачає припинення бойових дій на шість тижнів у Секторі Гази, повідомили з Білого дому.

Сполучені Штати працюють над угодою між Ізраїлем та ХАМАС з питання заручників, яка передбачала б паузу в боях як мінімум на шість тижнів. Ми могли б використати цей час, щоб виробити щось триваліше

Президент США, Джо Байден, запевнив, що Ізраїлю не потрібно проводити військові операції в місті Рафах, що знаходиться на півдні Сектору Гази, без плану забезпечення безпеки для цивільного населення.

Велика військова операція в Рафаху не повинна проводитися без заслуговує на довіру плану забезпечення безпеки і підтримки більш ніж мільйона осіб, які там ховаються

Раніше було повідомлено, що президент Джо Байден дуже розчарований прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, через його небажання знизити воєнну активність в Секторі Гази. Байден намагається досягти припинення вогню, але Нетаньягу неуважно ставиться до його зусиль.

Зазначається, що Нетаньягу "робить йому пекло" і Джо Байден зіткнувся з труднощами в співпраці з Ізраїлем, про що свідчать джерела видання.

Нещодавно армія Ізраїлю здійснила авіаудари по місту Рафах на півдні Сектору Гази. За даними місцевої охорони здоров'я, загинули 37 осіб, але за інформацією Al Jazeera, жертвами стали щонайменше 50 людей.