Ще одна країна виділяє понад $55 мільйонів на закупівлю ППО для України

Ще одна країна виділяє понад $55 мільйонів на закупівлю ППО для України

Канада виділила Україні 76 млн доларів на закупівлю систем ППО

Під час зустрічі з німецьким міністром оборони Борисом Пісторіусом, міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про виділення 76 млн канадських доларів на закупівлю систем протиповітряної оборони (ППО) для України.

Ця ініціатива є частиною більш широкої програми під керівництвом Німеччини, спрямованої на швидке постачання систем ППО в Україну для відбиття російських атак.

Блер підкреслив важливість цих систем у захисті українців від російських повітряних атак, які призвели до загибелі тисяч мирних жителів та знищення критичної інфраструктури, включаючи лікарні, електростанції та житлові будинки.

З моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Канада надала понад 14 млрд канадських доларів на підтримку України, з яких 4 млрд канадських доларів були виділені у вигляді військової допомоги. Крім того, під час зустрічі у форматі "Рамштайн", Канада також виділила 3 млн канадських доларів на виробництво безпілотників українським ОПК та надала додаткові 13 млн доларів США для чеської ініціативи щодо боєприпасів для України.

Ця нова фінансова допомога Канади демонструє непохитну підтримку України у її боротьбі проти російської агресії та підкреслює важливість міжнародної співпраці у зміцненні обороноздатності України.

Нагадаємо, США виділили Україні новий пакет допомоги на $400 млн.

Читайте також: