Байден відреагував на звільнення міністра внутрішньої безпеки США

Президент США Джо Байден засудив дії республіканців та заявив, що звільнення міністра внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркаса є неконституційним. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Байден вважає, що Майоркас став жертвою політичних ігор. 

Президент наголосив, що Майоркас, кубинський іммігрант, який прийшов до США як політичний біженець, працює для Америки з повагою і має досвід роботи в правоохоронних органах та державній службі.  

За словами Байдена, імпічмент Майоркаса вже неодноразово не виходив на голосування: «Замість політичних трюків, республіканці, які справді переймаються станом кордону, мають вимагати від Конгресу більше прикордонних ресурсів та зміцнення прикордонної безпеки». 

Президент відзначив, що відмова від реальних рішень на користь політичних ігор не задовольняє американський народ.

«Конгрес повинен діяти, щоб забезпечити мене, міністра Майоркаса та мою адміністрацію засобами, необхідними для вирішення ситуації на кордоні. Палата представників також повинна негайно затвердити доповнення до закону про національну безпеку, яке було внесене Сенатом. Ми продовжимо шукати реальні рішення для проблем, з якими зіштовхуються американці, а республіканці в Палаті представників повинні вирішити, чи долучитися до нас у вирішенні проблеми, чи продовжувати політичні ігри з кордоном», - заявив Байден.

Нагадаємо, Палата представників поставила на голосування імпічмент міністра внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркаса.

Республіканці стверджують, що Майоркас вчинив серйозні злочини та порушення керуючи південним кордоном США, хоча кілька конституційних експертів заявили, що докази не переконливі.