Байден зробив заяву щодо подальшої участі у президентських перегонах

Байден на виборах президента
Байден на виборах президента

Президент США Джо Байден не замірковує про відмову від участі у виборах, незважаючи на заклики кількох керівників Демократичної партії знятися з перегонах.

"Я старий. Але я на три роки старший за Трампа, це, перш за все. А по-друге, моя гострота розуму досить сильна. За три з половиною роки я зробив більше, ніж будь-який президент за багато часу. Тому я готовий судитися перед виборцями щодо цього. Я розумію... Я розумію, чому люди кажуть: "Боже, йому 81 рік. Ого! Яким він буде, коли йому буде 83 або 84 роки?" Це міркування правильне", - заявив Байден в інтерв'ю NBC News.

За його словами, він слідує виборцям-демократам, які обрали його лідером на примарізах. "Я слухаю їх", - зауважив глава Білого дому.

На запитання, з ким він консультується у таких справах, як участь у виборах, Байден запевнив: "З собою. Я це роблю ще давно".

При цьому він переконаний, що виграє президентські вибори. "Послухайте, ми знали, що це буде напружений бій з моменту, коли він оголосив про свою участь у виборах, - зазначив президент, маючи на увазі кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа. - Опитування показують різні результати, але між нами немає великої різниці. Це, по суті, жеребкування".

Під час інтерв'ю Байден інколи говорив нерозбірливо, переривав слова або вимовляв їх дуже тихо: "Те, що я роблю, це показую американському народу, що я володію всіма своїми здібностями, що мені не потрібні... нотатки. Мені не потрібна телепередача... - я можу вийти і відповісти на будь-яке запитання".

Байден закликав медіа приділяти Трампу таку ж увагу. Нагадавши, що експрезидент допустив декілька помилкових заяв під час теледебатів, він зазначив: "Чому преса ніколи не говорить про це?"

Oстаннє національне опитування NBC News показує, що Трамп випереджає Байдена лише на два відсоткові пункти - в межах похибки дослідження.

Тим часом, понад 60% демократів вважають, що було б краще бачити іншого кандидата замість нього, тоді як 80% усіх виборців заявили, що хвилюються через розумові й фізичні здібності Байдена.

Джерело: Укрінформ

Читайте також