Банкір спрогнозував, чого очікувати від курсу долара до кінця квітня

Прогноз курсу долара до кінця квітня

Начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий зробив прогноз щодо курсу долара до кінця квітня. Він зазначив, що ситуація на валютному ринку буде триматися в межах усталених трендів з коливанням курсу не більше 1,5-2%. Також, Лісовий наголосив, що Нацбанк активно втручатиметься на безготівковому ринку, спрямовуючи курс у безпечні коридори.

"Важливим у зазначений період також може стати поступова активізація готівкового ринку напередодні Великодня. Так з 26 квітня аж до 10 травня повільно зростатиме кількість валютних операцій, і порівняно з початком квітня цей показник може збільшитися в середньому на 10-15%",
прокоментував Лісовий.

У період перед святами громадяни частіше продають валюту, що впливає на курсову політику. Цього року очікується зниження курсу купівлі до 2% від базового курсу з можливою ціною відхилення 0,5-0,8 гривень. Основні показники ринку, згідно з Лісовим, будуть такими: валютні коридори - на міжбанку 39-40 грн/долар та 42-43,5 грн/євро, на готівковому ринку 39-40 грн/долар та 41-43,5 грн/євро. Середні тижневі коливання курсів не перевищать 1,5-2%.

Таким чином, на валютному ринку очікується стабільність і незначні зміни курсу, а на готівковому ринку можливе пожвавлення перед Великоднем, але це буде тимчасове і ситуативне явище.