«Безпрецедентна повінь»: мер Оренбурга закликав містян покидати будинки

Мер Оренбурзька закликав жителів евакуюватися через надзвичайну повінь

Мер обласного центру Оренбурзької області Сергій Салмін повідомив, що очікується надзвичайно велика повінь, яка поступово погіршуватиме ситуацію. Він закликав жителів терміново евакуюватися з міста.

«Такої великої води Оренбург не бачив уже давно. Найвищі позначки були в 1942 році, коли він досягав 946 сантиметрів. Після цього таких повеней не було. Ситуація зараз безпрецедентна», - заявив мер.

Сергій Салмін додав, що рівень води в Уралі на сьогоднішній день досяг 872 сантиметрів і продовжує наближатися до небезпечного рівня, що становить 930 сантиметрів. У місті Оренбурзі було відкрито пункти тимчасового розміщення для евакуйованих осіб.

«Вода може прийти вночі! Всі, хто знаходиться в зоні підтоплення, повинні залишити свої будинки. Ситуація буде лише погіршуватися в найближчі два дні. Ви повинні відїжджати прямо зараз», - закликав мер росіян.

Підтоплення загрожує багатьом районам Оренбурзької області

Протягом трьох днів очікується основний наплив води. Підтоплені в Оренбурзькій області залишаться 10 168 житлових будинків та 18 471 присадибних ділянок у 25 районах.

Раніше, 5 квітня, в місті Орськ Оренбурзької області сталося прорив дамби, що захищала місто від річки Урал. В мережі з`явилося відео цього моменту. Також було повідомлено про загибель людей внаслідок прориву дамби.

6 квітня, в Орську сталося ще одне прорив грунтової дамби на річці Урал. Вода почала стрімко надходити в місто. Крім того, у Курганській та Тюменській областях також загрожує підтоплення через аномальне підвищення рівня води.