Бійки та збут наркотиків: в ОАЕ затримано провідного футболіста московського «Спартака»

Футболіст Квінсі Промес заарештований у Дубаї на запит Нідерландів

Голландський футболіст Квінсі Промес, колишній гравець збірної Нідерландів і член московського "Спартака", був заарештований у Дубаї на запит прокуратури Нідерландів. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Промеса було засуджено до 7,5 років в'язниці у Нідерландах за контрабанду наркотиків і нанесення ножового поранення своєму братові. Футболіст був затриманий в ОАЕ у лютому, коли спробував вилетіти до Росії разом зі своєю командою "Спартак" після тренувального збору. Він був оштрафований і заарештований на запит Нідерландів.

Промес є одним з найкращих легіонерів, який грав у РФ. Він підписав контракт з "Спартаком" в 2014 році за 10 мільйонів євро. Потім його продали в "Севілью" за 21 мільйон євро, а потім повернули до Нідерландів, де він грав за "Аякс".

У 2022 році футболіста підозрюють у контрабанді понад 1300 кілограмів кокаїну. Прес-служба "Спартака" заявила, що клуб сподівається на сприятливий результат для Промеса. Адвокати футболіста будуть оскаржувати вирок суду в Амстердамі в апеляційній інстанції.

Україна хоче притягнути до відповідальності сумоїстку, яка збирала гроші для РФ

Україна планує притягнути до відповідальності сумоїстку, яка збирала гроші для РФ. З 2016 року ця сумоїстка виступала в складі збірної РФ, але після заборони російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях зробила перерву в кар'єрі. Раніше ексфутболіст збірної Росії заявив про втомленість населення від війни та необхідність бути обережним у висловлюваннях в Росії.

Наразі існує неясність щодо допущення прихильників Путіна на Олімпіаду, заявила МОК. Українські футболісти закликали президента Франції Макрона не допускати на Олімпіаду прихильників війни з РФ.