Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

Український військовослужбовець став чемпіоном Європи з поштовху гирі

Старший лейтенант Олексій Остапчук з Житомирщини, який служить у Силі територіальної оборони, став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Змагання відбулися у Парижі, де Олексій продемонстрував вражаючий результат - 55 поштовхів.

“Це був офіційний чемпіонат Європи, який пройшов у місті Париж із 17 по 21 квітня. Загалом взяли участь 345 спортсменів із 17 країн. Там були змагання різних вікових категорій, зокрема, долучилися учасники від 16 до 60+ років, серед них і військові, і ветерани теж були присутні”, - розповів Олексій.

Олексій, якому 34 роки, почав займатися спортом ще у 2009 році. У 2021 році він отримав звання заслуженого майстра спорту. Він поділився, що тренувався разом зі своїм тренером, Василем Віталійовичем Пронтенком, який також служить у ЗСУ.

Олексій брав участь у командній естафеті з класичного поштовху гирі, підіймаючи дві гирі по 32 кілограми. Чоловік зазначив, що ці змагання були дуже динамічними та емоційними.

Навіть попри те, що Олексій перебуває у зоні бойових дій, він знаходить час для тренувань. Він приєднався до свого батальйону з перших днів вторгнення.