Білий дім: росіяни завоюють більше територій, якщо українці не отримають підтримки США за місяць-два

Загроза російської агресії в Україні зростає

Представник Білого дому заявив, що без підтримки Сполучених Штатів Україна може втратити більше території та зазнати поразок на фронті. Джон Кірбі закликав Конгрес негайно надати допомогу Києву, враховуючи складну ситуацію на полі бою.

У них закінчуються боєприпаси, ситуація дуже складна. Я не передбачатиму, що вони програють війну в якийсь конкретний день, але вони, безперечно, втрачають територію, яку вони вже відвоювали в росіян, тому що вони не можуть, вони не можуть відбити їхніх атак", — заявив посадовець.

Президент США Джо Байден також зустрівся з лідерами Конгресу та закликав їх уникнути "жахливих наслідків бездіяльності" та забезпечити нормальну роботу уряду. Майк Джонсон, спікер Палати представників, заявив, що питання допомоги Україні буде вирішуватися "своєчасно", пріоритетом США є захист кордону та підтримка уряду.

Однак, Джон Кірбі наголосив, що допомога Україні є невідкладною і закликав спікера підтвердити свої слова діями, швидко проголосувавши законопроєкт про додаткове фінансування та допомогу Україні.

Джерело: Голос Америки