Більша частина звільненої акваторії морів залишається "сірою" зоною - ВМСУ

Морська дзвінкотура в чистих водах
Морська дзвінкотура в чистих водах

Частина акваторії морів, яка була звільнена від росіян, все ще залишається незахищеною "сірою" зоною, повідомив речник ВМС ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук.

За його словами, корабельна складова відсутня, але російська авіація продовжує активно діяти над західним та південним узбережжям Криму.

Також він зазначив, що на північній та південній частинах Криму фіксується активність ворожої авіації, а російські підводні човни періодично виходять у Чорне море.

Плетенчук також зазначив, що росіяни не ризикують здійснювати охорону свого базування надводними човнами і відмовляються від міжбазових переходів.

Раніше вони злітали з Азовського моря, але після помітного збільшення вогневої активності української армії, вони більше не ризикують здійснювати такі переходи.

"Останній був під часу виходу з Азовського моря після того, як вони зрозуміли, що це небезпечна територія і вчора ми це вчергове підтвердили, що ця територія знаходиться під нашим вогневим контролем. Тоді вони швидко повернулися на цю базу. З Криму такий вихід був так само після кількох влучних відпрацювань", - підсумував Плетенчук.

Джерело: Укрінформ

Читайте також