Блінкен і Леммі заявили про ескалацію війни з боку Путіна через ракети з Ірану

Вибух ракети у військовій базі
Вибух ракети у військовій базі

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі, відвідавши Київ, висловили занепокоєння щодо зростання війни в Україні з боку Росії.

За словами Блінкена, Росія здійснює атаки на цивільну інфраструктуру, енергетичні об'єкти та українську армію. "Ми бачимо, як Росія отримує балістичні ракети від Ірану, що ще більше посилює їхню агресію в Україні. Отже, якщо хтось і намагається ескалювати конфлікт, то це, здається, пан Путін і Росія", - заявив він.

Леммі додав: "Тільки цього тижня Путін отримав балістичні ракети з Ірану. Ми бачимо формування нової осі - Росія, Іран, Північна Корея. Ми закликаємо Китай не приєднуватися до цієї коаліції ворогів".

Блінкен також оголосив про надання нової допомоги Україні на суму понад 700 мільйонів доларів. З них 325 мільйонів доларів будуть спрямовані на підтримку енергетичного сектору, 290 мільйонів - на гуманітарні потреби, а 102 мільйони - на розмінування.

Леммі охарактеризував дії Росії в Україні як "імперіалізм" і "фашизм", порівнявши їх з досвідом своїх предків, які були поневолені. "Це імперіалізм. Це фашизм", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, Зеленський та Байден проведуть зустріч 13 вересня.

Читайте також