У Раді визначилися щодо мобілізації обмежено придатних до 25 років

Мобілізація обмежено до 25 років
Мобілізація обмежено до 25 років

Верховна Рада України планує припинити мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років за допомогою окремого наказу, не чекаючи на ухвалення відповідного законопроекту. Про це повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

Стефанчук: Питання мобілізації молоді потребує негайного рішення. Планується видати спеціальний наказ для припинення призову цієї вікової категорії. Також наказ має гарантувати, що мобілізовані молоді люди не будуть відправлені на штурмові позиції.

Раніше Верховна Рада ухвалила основу законопроєкту, який спрямований на усунення правової колізії, згідно з якою чоловіки до 25 років, які не проходили військову службу чи навчання на військовій кафедрі, але були визнані обмежено придатними, могли підлягати мобілізації. Метою прийняття цього законопроєкту є врегулювання ситуації на законодавчому рівні.

Ситуація викликала суперечки у парламенті. Депутат Ярослав Железняк повідомив про блокування трибуни з вимогою проголосувати за закон загалом, але фракція "Слуга Народу" виступила проти, що призвело до переходу до розгляду інших законопроектів.

Раніше пенсіонерам пояснили, хто і з яких причин буде звільнений від мобілізації.

Читайте також