Блінкен сказав, як вплине на допомогу Україні перемога Трампа

Мапа США та прапор України
Мапа США та прапор України

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США зобов'язані підтримувати Україну не менше 10 років. Він зробив цю заяву під час виступу на Аспенському форумі у штаті Колорадо.

Кожна адміністрація має можливість встановлювати власну політику, ми не можемо заблокувати майбутнє. Але всього тиждень тому на саміті НАТО понад 20 країн зібралися на полях саміту, щоб оголосити, що вони провели переговори та підписали 10-річні двосторонні безпекові угоди. Це означає, що всі ці країни, включаючи Сполучені Штати, взяли на себе зобов'язання допомагати Україні протягом наступного десятиліття, нарощувати її стримувальний потенціал, розвивати її захист

Блінкен також підкреслив, що успіхом України для США буде її перетворення на "сильну, незалежну Україну, яка все більше інтегрується із Заходом і стоїть на власних ногах у військовому, економічному, демократичному планах". Він також зазначив, що США вже допомагають Україні на цьому шляху, навіть під час поточної російської агресії.

Альтернатива тексту: Державний секретар США підтвердив зобов'язання США підтримувати Україну протягом наступних 10 років. Він заявив це під час виступу на форумі в штаті Колорадо і нагадав, що на саміті НАТО країни провели переговори та підписали 10-річні безпекові угоди щодо України.

Читайте також